Odă pentru sănătate, cu mandarine, portocale și grapefruit !

0

Fiecare iarna vine cu miros de mandarine si portocale in casele noastre.In multe cazuri citricele sunt fructele noastre preferate, datorita gustului dulce si bun sau datorita texturii.Aceste ructe de fapt sunt extrem de bune pentru organismul nostru find bogate in vitamine si antioxidanti.

Toate citricile sunt bogate in vitamine insa fiecare in parte au anumite particularitati.Iata care sunt acestea.

Mandarinele – antioxidant ușor, bogate în fier și plăcute la gust

Mandarine sunt indragite atat de cei mici cat si de adulti dearecea acestea au un gst mult mai placut decat portocalele sau grapefruitul.Acestea nu sunt foarte bogate in vitamina C insa contin cantitati importante de betacaroten.

De asemenea fier, calciu, fosfor, vitamine din grupul B, vitamina E, vitamina K, fiind benefice pentru sistemul imunitar și în caz de anemie sau deficit nutrițional. Mandarinele, ca de altfel toate citricele, pot fi consumate pentru a preveni răcelile, gripele sau alte tipuri de infecții specifice sezonului rece.

Portocalele – peste 100% din necesarul zilnic de vitamina C

Daca vom consuma o portocala pe zi ne vom asigura necesarul zilnic de vitamina C.De asemenea portocalele pot regla nivelul glucozei din sange si stimuleaza secretia de hemoglobinei datorita vitaminelor pe care le contine.De asemenea acestea sunt extrem de bogate in megneziu si antioxidantii ce lupta impotriva stresului oxidativ.

Grapefruitul

Fructele de grapefruit, in special cele cu pulpa rosie, furnizeaza o cantitate importanta de vitamina C. Insa acesta nu este singurul beneficiu al acestor citrice acre-amarui, foarte sanatoase.

Grapefruitul contine un tip de enzime care ard grasimile, furnizeaza lichid organismului si foarte putin sodiu. Aceste trei caracteristici, combinate, transforma fructele de grapefruit intr-un aliment excelent pentru stimularea metabolismului, o conditie esentiala pentru pierderea in greutate.

Comments are closed.