Genuflexiunile: Motive pentru care ar trebui sa faci aceste exercitii minunate !

0

Genuflexiunile sunt cel mai bun exercitiu pe care puteti sa il faceti pentru a va sculpta jumatatea inferioara a corpului si nu doar atat. Genuflexiunile sunt cel mai bun mod de a contracara sedentarismul de la birou si din fata televizorului si pozitiile defectuase ale coloanei vertebrale. Vei lucra nu doar aproape toate grupele de muschi ale picioarelor, dar si musculatura bazinului si a zonei lombare.

Genuflexiunile cu siguranta va ajuta sa dezvoltati masa musculara a picioarelor (inclusiv cvadriceps, tendoane, si gambe), dar le creaza si un mediu anabolic, care promoveaza cresterea masei musculare in intreg corpul.

De fapt, atunci cand sunt executate corect, genuflexiunile sunt atat de intense, incat declanseaza testosteronul si hormonul cresterii in organism, vitali pentru cresterea musculara si care va ajuta sa dezvoltati masa musculara atunci cand va antrenati si alte zone ale corpului in afara de picioare.

Multe exercitii care iti tonifica picioarele pun presiune pe genuchi, glezne sau spate, dar genuflexiunile sunt exercitii cu impact redus asupra articulatiilor, contribuind astfel la dezvoltarea unor articulatii suple si puternice. In plus, fiind exercitii fizice foarte complexe, genuflexiunile cresc flexibilitatea aparatului locomotor reducand inclusiv durerile de spate la nivelul zonei lombare.

Genuflexiunile cresc densitatea osoasa. Studiile au demonstrat ca genuflexiunile cu greutati au un rol benefic asupra sistemului osos, indiferent de varsta. Femeile cu osteoporoza sau osteopenie si-au imbunatatit densitatea osoasa facand regulat genuflexiuni.

Una dintre metodele cele mai eficiente de ardere a caloriilor este, de fapt, marirea masei musculare! Pentru fiecare 450 g de muchi castigat, corpul tau va arde 50-70 calorii in plus pe zi. Deci, daca iei 4.5 kg in muschi, vei arde automat cu 500-700 mai multe calorii decat inainte.

Genuflexiunile au fost mult criticate pentru ca distrug genunchii, dar studiile au aratat ca, efectuate corect, genoflexiunile pot, de fapt, intari stabilitatea genunchilor si intari tesuturile articulatiilor.  Iata cateva sfaturi, urmariti urmatorii pasi:

  • Faceti incalzirea
  • Stati cu picioarele departate la nivelul umerilor
  • Tineti spatele in pozitie neutra, genunchii centrati deasupra picioarelor
  • Flexati incet genunchii, soldurile si gleznele, pana atingeti un unghi de 90 de grade
  • Reveniti la pozitia initiala — repetati de 15-20 de ori, 2-3 seturi pentru incepatori (faceti acest lucru de doua trei ori pe saptamana)
  • Respirati cand flexati, expirati cand reveniti in pozitia initiala

Nu lasa prejudecatile sa te acapareze si fa genoflexiuni.In timp vei putea ajunge la rezultatele dorite daca este consecvent si perseverent.

Comments are closed.