Dietele sarace in carbohidrati: bune sau nu?

0

Alimentatia este foarte importanta pentru un stil de viata sanatos. Multe persoane se contrazic pe faptul ca exista diete pe baza de proteine, in grasimi slabe sau carbohidrati. Cu totii ne punem intrebarea care dieta este cea potrivita?

Cativa nutritionisti sugereaza ca dieta diversificata este cea mai buna deoarece este bazata pe un consum mare de proteine animala. Proteina animala te ajuta sa cresti masa musculara si daca este combinata si cu cativa carbohidrati este perfecta.

Daca consumam doar proteina animala, la un momendat vom ajunge in stadiul de stagnare si de iritabilitate. De aceea este bine sa combinam cu putini carbohidrati. Nu trebuie sa exageram cu carbohidratii deoarece in acest fel vom creste riscul de diabet si depozitele de grasime.

Secretul constă în a echilibra consumul de carbohidrați și nu în a renunța la aceștia sau a-i reduce drastic. După un antrenament puternic, sensibilitatea la nivelul insulinei crește la maximum, iar carbohidrații merg în acest moment la alimentarea rezervelor de glicogen consumate în timpul efortului. Acest proces ne va ajuta sa avem arderi mai mari in organism.

Trebuie sa ne luam aportul din grasimi bune precum migdale, nuci, caju, masline, avocado si peste.  Incă un lucru important pe care trebuie să-l cunoașteți: dietele sărace în calorii, sub nivelul normal, duc la pierderea apei din organism, a musculaturii și doar într-un procent mic, a grăsimii. Pentru o dieta care sa se muleze perfect pe cele enumerate ma sus va recomandam dieta doctorului Andrei Laslau!

 

Comments are closed.