Dieta alcalina – secretul longevitatii si aliatul de baza contra bolilor cronice!

0

Spre deosebire de dietele tipice de pierdere în greutate, o dietă alcalină restabileşte echilibrul pH-ului şi creşte nivelul de energie. Pentu a te bucura de o stare de sănătate optimă, pH-ul sângelui ar trebui să rămână uşor alcalin şi, pentru a asigura alcalinitate trebuie să consumăm mai multe alimente alcaline şi mai puţine alimente acide.

Dacă corpul nostru menţine o aciditate extremă sau excesivă putem avea următoarele probleme:

 • se produc radicalii liberi care oxidează şi alterează întregul sistem imunitar, fiind necesari antioxidanţii pentru eliminarea resturilor oxidării din corp;
 • vitaminele şi mineralele nu mai pot fi absorbite corect în organism
 • bacteriile benefice din intestinul subţire îşi pierd capacitatea de a ajuta la digestia corectă
 • ţesutul conjunctiv se deteriorează şi îşi pierde capacitatea de a-şi realiza toate funcţiile relaţionate cu sănătatea capilară, a pielii şi a unghiilor
 • somnul este neregulat şi alterat
 • apar dureri de cap, infecţii şi răceli; – apare o stare de oboseală permanentă şi o lipsă de energie vitală

Boala apare într-un mediu acid (pH acid). Dacă nu normalizăm pH-ul sângelui, este dificil să vindecăm mai ales bolile grave.

Alimentele acide sunt cele care produc senzația de greutate în organism, migrene, nervozitate, arsuri la stomac. Mai mult, excesul de alimente acide poate duce în timp la diferite boli, unele cronice și degenerative. Alimentele acide lasă în organism reziduuri cu numeroase consecinţe nefaste asupra digestiei. Ele obosesc organele interne şi alterează funcţionarea lor.

Alimente care alcalinizează organismul sunt :

 • Legume rădăcinoase-datorită compoziției minerale a acestor alimente, față de alte legume, rădăcinoasele sunt foarte sănătoase și indicate și în dieta alcalină.
 • Legume crucifere-puteți alege dintre delicoasele și sănătoasele broccoli, varză, conopidă, varză de Bruxelles, etc.Aceste legume sunt pline de fibre, dar și de antioxidanți, deci indiferent dacă alcalinizează sau nu organismul, ele sunt sănătoase și ajută corpul să lupte cu bolile și inflamația sau cancerul.
 • Spanacul și kale
 • Usturoiul-pe lângă beneficiile cunoscute pentru sistemul imunitar și proprietățile sale antiinflamatoare, usturoiul se pare că ajută organismul să se alcalinizeze, potrivit adepților dietei alcaline.
 • Ardeiul iute roșu-ardeiul iute cayenne, din care se face pudra de chilli conține o serie de enzime sănătoase pentru organism și alcalinizează sângele.
 • Lamaile-deși lămâia este un fruct acid în sine, adepții dietei alcaline susțin că se numără printre cele mai alcalinizatoare alimente de pe piață. Dezinfectant natural și antiinfecțios, recomandată în răceli, gripe și alte breșe în sistemul imunitar, lămâia se pare că ajută la detoxifiere și la alcalinizarea corpului.

Beneficiile dietei alcaline

 1. Protejeaza densitatea osoasa si masa musculara
 2. Scade riscurile de hipertensiune si accident vascular
 3. Reduce durerea cronica si inflamatia
 4. Mareste capacitatea de absorbtie a vitaminelor si previne carenta de magneziu
 5. Mareste imunitatea si protejeaza de cancer
 6. Contribuie la mentinerea unei greutati sanatoase

Comments are closed.