Chiar si cu o igiena temeinica, parodontoza poate aparea. Care sunt cele doua masuri pe care le putem lua pentru preventie !

0

Paradontoza este o afecțiune inflamatorie a gingiilor și nu a dinților, manifestată printr-o degenerare a paradonțiului, țesut prin care sunt fixați dinții în osul maxilarelor. În stadiu avansat, această boală poate deveni ireversibilă, ducând la retracția gingiilor, dezvelirea pronunțată a dinților și, în final, la căderea lor.

Gingivita reprezinta primul stadiu ale unei boli parodontale. Bacteriile din placa dentara provoaca inflamatia gingiei, care se coloreaza in rosu intens, se umfla, poate deveni usor dureroasa si de cele mai multe ori sangereaza atunci cand va spalati pe dinti.

Bolile parodontale sunt , în general, cauzate de flora microbiană din cavitatea bucală. De aceea, este important să știm că, pentru a menţine parodonţiul sănătos, trebuie în primul rând menţinută o igiena riguroasă, constând în curăţarea zilnică a dinţilor şi a cavităţii bucale.

Aceste pot aparea si datorita geneticii, daca stiti ca mama sau tatal nu au avut o dantura tocmai perfecta, mergeti o data la trei luni la stomatolog. Si mai e un semn care arata ca sunteti predispusi la boala parodontala. Il vedeti si il simtiti.

Se recomanda sa nu fumam si sa venim la medicul dentist sa realizam acele igienizari profesionale regulat, pentru ca primul semn al faptului ca avem aceasta predispozitie spre boala parodontala este ca facem foarte mult tartru pe dinti.

La trei luni dupa o igienizare profesionala apare tartrul, e clara predispozitia genetica. In saliva avem minerale care se depun pe dinti daca acestia nu sunt igienizati perfect. Ulterior apare o cascada de procese care nu are un deznodamant fericit. In tartru se inmultesc becteriile si incep sa actioneze asupra mucoasei sau asupra tesuturilor dure. Boala parodontala sau popular parodontoza incepe prin sangerarea gingiilor. Ultima faza e cea in care dintele cade din maxilar.

Decat a vindecam aceasta boala mai bine este sa o prevenim si sa avem grija de dintii nostrii mergand periodic la dentist.

Comments are closed.